Om oss

LO’S VILDMARKSFISKE

Vår specialitet är att fiska efter grov gädda och abborre, men även öring och harr. Jag har en gedigen erfarenhet av fisket i området samt känsla för bra boende i stugor. Fiskeutrustning och fiskeset i våra stora och små vatten kan du välja mellan spinnfiske, jerkfiske, jiggfiske och trolling. Beten som används är bland annat stora wobblers, skeddrag och gummibeten. Fisket sker från ankrad båt. Blåser det för mycket för att fiska från båt så har jag bra gäddvatten från land. Våra vatten har lågt fisketryck och ni är ensamma på de vatten ni fiskar för dagen. Har du några funderingar så ring 0730-643928, så hjälper vi dig.

Flugfisket i Dorotea kommun

Visst finns det vissa speciella höjdpunkter under en säsong. Från de extrema dagsländekläckningarna i juni som sätter fart på fisken, till öring som utan tvekan kastar sig över din nattsländeimitation i augusti och september.

Fiske efter vandringsfisk som kontinuerligt äntrat systemet under hela säsongen.

Vi törs säga att hela säsongen erbjuder bra fiske så väl med torrfluga och nymf som med streamer.

Vattnen bjuder på spännande kläckningar från tidigt i juni hela vägen in i september.

Jag ger mina gäster en familjär vistelse här, vilket borgar för en helhetsupplevelse ni inte kommer att glömma.

Området har ett lågt fisketryck samtidigt som många av våra vatten kan erbjuda en duktig gäddfiskare att på en dags fiske få i alla fall en gädda på minst 2-3 kg. 4-6 dagars fiske kan ge en gädda på minst 4-6 kg, eller på ca 100 cm.

I våra små och stora vatten kan du välja mellan fiskeutrustning och fiskeset som spinnfiske, jerkfiske, jiggfiske och trolling. Spinnfiske med stora wobblers och även jiggfiske med stora gummijiggar som är mellan 12-20 cm fungerar bäst. Fisket sker från ankrad båt.

Hållbarhetsplan För LO’s Vildmarksfiske

Jag jobbar efter en hållbarhetspolicy som innebär att LOs ska arbeta för mer och bättre fisketurism som bevarar och tar ansvar för ömtålig natur och kultur i Dorotea kommun. LOs ska ska även ge skyddsvärd natur ett ekonomiskt värde, samt utveckla fisketurismen så den stärker natur och kulturskydd. Dessutom ska LOs förädla fisket, vilket skapar arbetstillfällen i glesbygd utan att förstöra naturen. LOs ska ge en stark profil för Dorotea som resmål. LOs ska handla klimatsmart och hållbart. Tillämpning av catch and release, vilket innebär att majoriteten av fångsten oavsett fiskart och storlek alltid simmar tillbaka oskadd. Den fisk man får behålla, är den man äter för dagen (1-2 fiskar/person), vilket gäller alla arter. 

LO’s Vildmarksfiske förespråkar ett hållbart nyttjande och vill bidra till en positiv utveckling av den unika resurs som är våra fiskevatten i Dorotea kommun.

Detta synsätt skall tydligt avspeglas i alla delar av den verksamhet vi bedriver. Vid allt fiske med oss skall uttaget av fisk hållas till ett minimum och all hantering av fisk ske på ett etiskt riktigt och föredömligt vis.

Jag hjälper er med att planera er fiskeresa gällande sådant som boende i bra stugor, uthyrning av båtar och fiskeutrustning.

Jag ser till att ni får de kontakter som behövs för att ni ska få en problemfri fiskeresa hos oss!

Få ut det mesta av din vistelse genom att boka en guide under åtminstone en dag. Då får du ta del av en kunskap som byggts upp under flera säsonger. Få tips på specifika, bra fiskeplatser, flugor och tillvägagångssätt.

INTRESSEANMÄLAN

Du fyller i namn, telefon, e-post samt vilka datum du vill boka och för hur många personer i meddelanderutan, så svarar jag inom 24 timmar. Företaget innehar F-skattsedel.

et|icon_phone|

0730-643928

et|icon_mail_alt|

fiskeguidlennart@gmail.com

et|icon_pin|

Östra Ormsjö 54, Dorotea