Våra paket

VÅRA PAKET

FÅNGA DIN DRÖMGÄDDA på 4 nätter.

Fiskeguiden Lennart Ottosson inleder: Mina ögon följer den abborrfärgade poppern som jag rycker hem genom glesvassen när den spegelblanka ytan plötsligt bryts av ett nästintill skrämmande brutalt ythugg.

Vattenkastaden gnistrar till i kvällsljuset och sedan tar det hus i helvetet, det är en av Avaträsksjöns många gammelgäddor som har bestämt sig för att äta middag.

Och jag gör den gärna sällskap i den förtrollande Västerbottensnatten. Det är vår och jag befinner mig i Avaträsksjön, som är en av de finaste pärlorna i Dorotea kommun.

FISKET

Avaträsksjön som är en delta lik del av Bergvattenån som hyser en fantastiskt stark stam av välvuxen gädda. Fiskar på 3-6 kilo är vanliga här och fiskar över 100 cm fångas regelbundet.

INGÅR I PAKET

Boende i stuga på 120 kvadratmeter, samt sänglinne & handuk. Fiskekort i fyra dagar i Avaträsksjön, samt en guide första dagen inklusive lunch. Det ingår även båt med motor en tank bensin, och även flytvästar. Pris: 4.680 kr/ person.

NEDAN KAN NI TA DEL AV DE PAKET VI ERBJUDER

Det här är exempel på vad vi kan erbjuda våra gäster. Har ni egna önskemål så hör av er till oss så plockar vi ihop ett paket som passar er! Antalet fiskare är begränsade, allt för att du som gäst ska slippa trängas och ha tillgång till fiskerika vatten. Din guide och fiskevärd Lennart Ottosson för era dagar här finns alltid tillgänglig för vägledning och har koll på vad som gäller för dagen. Välj ett av paketen nedan eller hör av er så plockar vi ihop ett paket som passar er.

HARRFISKE SPECIALSTRÄCKA NO-CILL

Exklusivt harrfiske 2-4 personer/ dag.

Det här erbjudandet gäller från 1 juni till första söndagen i augusti.

Vi hade vår fiskerikonsulent Jörgen Sikströmm och två bekanta här som provfiskade dessa vatten i fyra timmar och fångade ett hundratal harrar och öringar. På sträckan finns gott om harr och öring i storleken 35-40cm, samt några fiskar på runt 60 cm. Sträckan har varit stängd i många år och öppnades igen 2016. Exklusiviteten i detta vatten är att sträckan är öppen en begränsad tid och det får bara vara en grupp på max 4 personer/ dag. Samt hullingslösa flugor, C/R no-cill.

REGLER

 • Endast flugfiske, hullingslösa flugor, C/R no-cill.
 • Max 4 stycken fiskare/ dag. Vi släpper 65 dygn på sträckan/ år.

Dag 1

Gästerna anländer till Doro Camping i Dorotea där guiden möter upp er för en gemensam middag, inkluderat information om era fiskedagar.

Gemensam transport till stugan och inkvartering. Finns även möjlighet till kvällsfiske.

Dag 2

Guiden möter upp er på morgonen, ni får sedan en gemensam transfer ut på fiskevårdsområdet. Fiske sker under hela dagen med avbrott för lunch och fika.

Dag 3

Eget förmiddagsfiske innan utcheckning och städning, samt åker ni sedan till Doro-Camping där guiden möter upp och har en genomgång av er vistelse. Efter detta sker hemfärd.

Ingår i priset: Storstuga för 2- 4 personer, sänglinne, fiskelicenser, samt en guide för heldag inklusive fika och lunch.

 • PRIS: 4 Personer = 3.500 Kronor/ person
 • Pris: 3 Personer = 3.300 Kronor/ Person.
 • Pris: 2 Personer = 5000 / person.

FISKEGUIDE INKL. BÅT

INGÅR: Båt, högarodd 4,30 med 15 hk fyrtaktsmotor, bensin, fiskeutrustning och flytvästar. Fika, lunch och transport till fiskevatten ingår även.

 • 5 timmar för 2 personer: 3000.KR/306 EUR.
 • 10 timmar (1 dag) för 2 personer: 4500. KR/460 EUR. 20 timmar (2 dagar) för 2 personer: 7500. KR765 EUR.
 • 30 timmar (3 dagar) för 2 personer: 10.ooo. KR/1020 EUR.

Om ni är en grupp på 4 personer kan ni boka en heldagsguidning med fisketur på 5 timmar/grupp på två personer. Pris: 1125 kronor/person.

World Clas Fishing Adventure i 2 nätter. Fisketåget.

Följ med LOs, Vildmarksfiske på ett oförglömligt äventyr och upplev de oändliga variationerna i fisket i Dorotea kommun i södra Lappland.

Under tre spännande dagar fiskar vi efter öring, harr  och gädda.

Fiskemetoder som ni använder er av är gädda = spinnfiske från båt, öring/ harr = flugfiske, allt detta tillsammans med vår duktiga guide Lennart Ottosson.

Boende för två nätter i stor stuga för upp till fyra personer.

Det ingår sänglinne, handduk, helpension = 2 frukost,2 lunch,3 middagar, transfer från inlandsbanan till boende och allt fiske. Ni kan även komma med egen bil.

Utrustning som ingår är spinnfiske. Spinnspön, Beten, Båtar och Flugfiske finns att hyra. Har du egen utrustning är du välkommen att använda den. Egen privat reseförsäkring gäller.

 • Längd: 2 nätter.
 • Boende: Ormsjöstugan eller Utsickten.
 • Mat & Dryck: Ingår.
 • Transfer: Ingår.
 • Fiskekort: Ingår i pris.
 • Datum 1/6- 5/8 018.
 • PRIS: från = 5580 kronor/ person.

WEEKENDPAKET

Varför inte ta med familjen eller kompisgänget hit på en weekend när fisket är som bäst. Dessa paket avser tiden 15 Maj – 15 September i tre nätter.

Inkluderat i paket: Boende, stor självhushållsstuga i tre nätter, hyrbåt/ hyrbåtar med motor. Pris avser grupp upp till sex personer som delar.

Priset vid sex personer = 1. 700 kr/ person.

Tillval: Förbokad slutstädning 700 kr/ grupp. Sänglinne och handduk kostar 300 kronor / pers. Priser för guidetjänst sker efter överenskommelse.

ÖRINGSFISKE PRIVAT TJÄRN

2-4 Personer. 5 timmar.

Ingår: Fiskeguide, fika, något grillat, samt fisketillstånd.

Du fiskar med assistans av en guide.

Vanligaste storleken på fiskarna är 0,5-2 kg. Vi fiskar 2-5 timmar men tar en paus för fika och något grillat som guiden tillagar över öppen eld. 780.kronor/ person vid 4 personer.

Ingår: Guide, Transport.

GÄDDA/ABBORRE

PAKET GÄDDA/ABBORRE

Fiske i en större tjärn med gott om grov abborre och gädda.
Boende i stuga med mycket enskilt läge vid stranden utan el, enkel standard. Möjlighet att få tillgång till enklare båt.

PRIS: 1050. Kr/dygn för vuxen. 575. Kr/dygn för barn 8-15 år.

OBS! Eftersom stugan har enskilt läge så rekommenderas erfarenhet av vildmarksliv.
Tillval: Extra båt, fiskeguide och tillagade måltider.

GÄDDFISKE 7 NÄTTER

Inkluderat i paket: Hyres Lördag- Lördag= 7 nätter. Boende i stor självhusstuga avsedd för upp till 6 personer. Tre stycken båtar inklusive flytvästar och en tank bensin / båt. Priset avser sex personer. 3650 Kr/ person.

Tillval: Förbokad slutstädning, 700 Kr/ grupp, sänglinne och handduk kostar 300 Kr/ Person. Priser för guidetjänst enligt överenskommelse.

ÖRINGSFISKE MED GUIDE

För 2-4 personer.

Följ med LO’s Vildmarksfiske på ett oförglömligt öringsfiske i södra Lapplands fjällvärld. Upplev den totala tystnaden och den vackra vildmarken.

Detta paket garanterar er vatten som det sällan fiskas i och ger er därför möjligheten att få en fiskeupplevelse utöver det vanliga.

Guide ingår under hela fiskeresan, som sker till fots med vandring mellan fiskeplatserna. Här lever vi ute i vildmarken under hela resans gång.

INGÅR: 2-5 fiskedagar i äkta vildmarksvatten, hyra av tält, hyra av enklare båt, alla vildmarksmåltider, guide som närvarar under hela tiden och transfer från uppsamlingsplats.

SÄSONG: Mitten av juni till 15 september.

PRISER

 • 2 dagar: 3995.SEK/person (övernattning en natt).
 • 3 dagar: 4995 SEK/person (övernattning två nätter).
 • 4 dagar: 5995 SEK/person (övernattning tre nätter).
 • 5 dagar: 7995. SEK/person (övernattning fyra nätter).

Möjlighet till Helikoptertransport mot avgift.

INTRESSEANMÄLAN

Du fyller i namn, telefon, e-post samt vilka datum du vill boka och för hur många personer i meddelanderutan, så svarar jag inom 24 timmar. Företaget innehar F-skattsedel.

et|icon_phone|

0730-643928

et|icon_mail_alt|

fiskeguidlennart@gmail.com

et|icon_pin|

Östra Ormsjö 54, Dorotea